Etablering af juletræskultur

En sund juletræskultur skal planlægges grundigt

At drive en juletræsplantage kræver, at man er tålmodig og omhyggelig i sin planlægning. Det tager nemlig typisk 6 – 12 år, fra etableringen af juletræskulturen og frem til, at det beplantede areal kan afhøstes. Det er derfor selvsagt også en længerevarende investering, som samtidig kan virke en smule uoverskuelig. Tilrettelægger man sin juletræsproduktion korrekt fra start, og er man omhyggelig i plejen og pasningen undervejs, kan produktionen dog give et godt afkast i det lange løb.

Vi har hos Andresens Skovservice mange års erfaring med etablering af juletræskulturer, lige fra udvælgelse af frø og planter til såning, plantning og pasning. Ligesom vi er meget nøjagtige ved udvælgelsen af proveniens til vores egne kulturer, forsøger vi at hjælpe vores kunder lige så professionelt med udvælgelsen af proveniens til deres plantager. Derudover går vi kvalitetsbevidst til værks, når vi står for plantning, såning og produktion af plantager, så slutproduktet bliver så godt som muligt.

Etablering af juletræskulturen

Før vi anlægger juletræskulturen ryddes jordarealet for opvækster og sprøjtes. For at opnå det bedste resultat i vækstprocessen er det meget vigtigt, at typen af træ-proveniens bliver valgt korrekt på baggrund af de indhentede oplysninger om jorden, miljøet og vejret. Dertil kommer valget af kulturmodellen, hvor fastlæggelse af rækkeafstand, planteafstand og plejespor overvejes omhyggeligt, da dette ligger til grund for den fremtidige drift af plantagen og ikke kan ændres i løbet af processen. Det er i nogle tilfælde nødvendigt med opsætning af hegn, da nogle træsorter er mere udsatte for vildtskader eller vejrmæssige omstændigheder end andre.

Vi finder den rigtige proveniens fra det rette sted

Med vores mange års erfaring hjælper og rådgiver vi professionelt med at finde den korrekte proveniens til din jord, ud fra de oplysninger vi kan indhente omkring jorden, miljøet og vejret. Igennem vores mange år i branchen har vi et godt bekendtskab til planteskoler, og har derfra samlet en stor viden om deres planter og frø, og samtidig opbygget en nær kontakt. Derfor kan vi hjælpe med at finde de rigtige frø og planter fra det rette sted. Det betyder, at du er sikker på at anlægningen af plantagen bliver kvalitetsmæssigt i top fra start af.

Kontakt os

Søger du hjælp eller rådgivning

Så er vi klar til at tilbyde dig den omhyggelighed det kræver, når juletræskulturen skal etableres. Vi har mange års erfaring med etablering af juletræskulturer, og kan både hjælpe eller vejlede dig i at sikre en fornuftig juletræskultur, hvor risikoen for at møde planlægningsfejl er minimal, og sandsynligheden for at få flotte træer til konkurrencedygtige priser øges.

+ 0
års erfaring
+ 0
træer plantet
+ 0
opgaver gennemført